سال 8، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 26-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi M, Hatami Z. Molecular Occurrence of Enterocin A Gene among Enterococcus faecium Strains Isolated from Gastro-Intestinal Tract and Antimicrobial Effect of this Bacteriocin Against Clinical Pathogens. Iran J Med Microbiol 2014; 8 (1) :18-26
URL: http://ijmm.ir/article-1-250-fa.html
صالحی میترا، حاتمی زینب. بررسی مولکولی حضور ژن انتروسین A در میان سویه‌های انتروکوکوس فاسیوم مسیر گوارشی و تاثیر ضد میکروبی این باکتریوسین علیه عوامل بیماریزای بیمارستانی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1393; 8 (1) :18-26

URL: http://ijmm.ir/article-1-250-fa.html


1- گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
2- گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران ، Hatami_oct@yahoo.com
چکیده:   (20726 مشاهده)
زمینه و اهداف: انتروکوک ها باکتری‌های اسیدلاکتیکی با توانایی تولید پپتیدهای ضد میکروبی (انتروسین ها) می باشند. هدف از این تحقیق، بررسی حضور و خاصیت ضدمیکروبی انتروسین A مترشحه از سویه‌های انتروکوکوس فاسیوم، به دلیل پتانسیل استفاده از آن‌ها بعنوان عوامل ضدمیکروبی جدید، پروبیوتیک در جهت کنترل و کاهش عوامل بیماریزای مسیر گوارشی انسان و دام و نیز نگهدارنده های زیستی مواد غذایی می‌باشد.
مواد و روش کار: حضور ژن ساختاری باکتریوسین کلاس II «انتروسین A» در میان سویه‌های انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از محتویات مسیر گوارشی 42 نمونه حیوان مورد بررسی قرار گرفت. تعیین جنس انتروکوکوس و گونه فاسیوم و حضور ژن ساختاری انتروسین A از طریق PCR انجام گرفت. سنجش تولید و طیف ضد میکروبی انتروسین موجود در سوپرناتانت سویه‌های دارای ژن ent A، بر روی باکتری‌های شاهد گرم مثبت و منفی، با روش چاهک گذاری مورد مطالعه قرار گرفت.
یافته‌ها: 8/73% از سویه‌های مورد بررسی حاوی ژن انتروسین A بودند که تاثیر مهار کنندگی رشد را بر سویه‌های بیمارستانی سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا انتریکا و سویه‌های آزمایشگاهی باسیلوس سرئوس و باسیلوس سوبتیلیس نشان دادند.
نتیجه‌گیری: انتروسین های مورد بررسی دارای طیف مهارکنندگی رشد بر روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی به ویژه باکتری‌های بیماریزای مسیر گوارشی می باشند؛ بنابراین این سویه ها پتانسیل بالایی جهت بررسی و استفاده بعنوان، ترکیبات ضد میکروبی جایگزین، نگهدارنده های زیستی در صنایع غذایی و خوراک دام و نیز به عنوان پروبیوتیک را دارند.
متن کامل [PDF 808 kb]   (5202 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1392/12/10 | پذیرش: 1393/4/4 | انتشار الکترونیک: 1393/4/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.