سال 17، شماره 4 - ( مرداد - شهریور 1402 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 405-396 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Boudiar I, Bouacha M, Besnaci S, Bensaci N, Abdi A, Schweitzer P. Qualitative Melissopalynology Analysis, Glucose Oxydase Activity, and Antibacterial Effect of Honey Samples from Different Botanical Origin. Iran J Med Microbiol 2023; 17 (4) :396-405
URL: http://ijmm.ir/article-1-2036-fa.html
بودیار اینز، بوآخا مَبروکا، بِس ناکی سانا، بِس ناکی ناریمِن، عبدی آکیلا، شوارتزا پآول. تجزیه و تحلیل کیفی Melissopalynology، فعالیت گلوکز اکسیداز، و اثر ضد باکتریایی نمونه‌های عسل با منشأ گیاه‌شناسی مختلف. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1402; 17 (4) :396-405

URL: http://ijmm.ir/article-1-2036-fa.html


1- گروه بیوشیمی، آزمایشگاه بیوشیمی و میکروبیولوژی کاربردی، دانشکده علوم، دانشگاه باجی مختار، عنابا، الجزایر
2- گروه بیوشیمی، آزمایشگاه بیوشیمی و سم شناسی محیطی، دانشکده علوم، دانشگاه باجی مختار، عنابا، الجزایر، الجزایر ، mabrouka.bouacha@univ-annaba.dz, bouacha.mabrouka@yahoo.fr
3- گروه زیست شناسی، آزمایشگاه سم شناسی سلولی، دانشکده علوم، دانشگاه باجی مختار، عنابا، الجزایر
4- مرکز مطالعات فنی زنبورداری موزل (CETAM) لورن، آزمایشگاه آنالیز و اکولوژی زنبورداری، Guénange، فرانسه
چکیده:   (996 مشاهده)

زمینه و اهداف:  این تحقیق با هدف بررسی آنالیز کیفی ملیسوپالینولوژی، فعالیت گلوکز اکسیداز (GOX) و اثر ضد باکتریایی نمونه‌های عسل از منشأهای مختلف گیاه‌شناسی و جغرافیایی انجام شده است.
مواد و روش کار:  پنج نمونه عسل طبیعی از زنبورداران محلی جمع آوری شد. اثر ضد باکتریایی بر روی باکتری های بیماری زا از جمله اشریشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد. فعالیت ضد باکتریایی نمونه‌های عسل با استفاده از شش رقت (۸۰، ۴۰، ۲۰، ۱۰، ۵ و ۲.۵ درصد) ارزیابی شد. حساسیت باکتری به عسل با روش انتشار چاه آگار و سنجش رقت براث ارزیابی شد. فعالیت GOX با استفاده از پراکسید هیدروژن به عنوان استاندارد با پراکسیداز و o-dianisidine تعیین شد.
یافته ها:  نتایج نشان داد که دو نمونه عسل را می‌توان به‌عنوان تک‌گل (H۱: Hedysarum coronarium، H۴: Ziziphus sp) طبقه‌بندی کرد، در حالی که نمونه‌های عسل H۲، H۳ و H۵ عسل چند گلی هستند. تمام عسل ها اثر ضد باکتریایی خوبی در برابر باکتری های بیماری زا از خود نشان می دهند. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که بین سطح GOX و آنتی باکتریال نمونه های عسل همبستگی وجود دارد.
نتیجه‌گیری:  می توان نتیجه گرفت که عسل یک فرآورده طبیعی مهم است که دارای اثر ضد باکتریایی در برابر باکتری های بیماری زا می باشد. بنابراین، عسل باید به عنوان یک درمان جایگزین برای درمان زخم های آلوده به باکتری های مقاوم به چند دارو استفاده شود. تحقیقات بیشتری برای ارزیابی مکانیسم و ترکیبات زیست فعال در عسل باید انجام شود.

متن کامل [PDF 1598 kb]   (293 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1402/1/1 | پذیرش: 1402/5/5 | انتشار الکترونیک: 1402/7/5

فهرست منابع
1. Bouacha M, Besnaci S, Boudiar I, Al-Kafaween MA. Screening of the antibacterial and antibiofilm effect of multifloral honey against multidrug-resistant Pseudomonas aeruginosa. Acta Microbiol Hell. 2022;67:69-79.
2. Balouiri M, Sadiki M, Ibnsouda SK. Methods for in vitro evaluating antimicrobial activity: A review. J Pharm Anal. 2016;6(2):71-9. [DOI:10.1016/j.jpha.2015.11.005] [PMID] [PMCID]
3. Bouacha M, Boudiar I, Akila A, Al-Kafaween MA, Khallef M. The antimutagenic effect of multifloral honey in salmonella/microsomal assay and its correlation with the total polyphenolic content. J Microbiol Biotechnol Food Sci. 2022;11(6):e5557. [DOI:10.55251/jmbfs.5557]
4. Saxena S, Gautam S, Maru G, Kawle D, Sharma A. Suppression of error prone pathway is responsible for antimutagenic activity of honey. Food Chem Toxicol. 2012;50(3-4):625-33. [DOI:10.1016/j.fct.2012.01.003] [PMID]
5. Ahmed S, Sulaiman SA, Baig AA, Ibrahim M, Liaqat S, Fatima S, et al. Honey as a potential natural antioxidant medicine: an insight into its molecular mechanisms of action. Oxidative medicine and cellular longevity. 2018;2018. [DOI:10.1155/2018/8367846] [PMID] [PMCID]
6. Alzahrani HA, Alsabehi R, Boukraâ L, Abde-llah F, Bellik Y, Bakhotmah BA. Antibacterial and Antioxidant Potency of Floral Honeys from Different Botanical and Geographical Origins. Molecules. 2012;17(9):10540-9. [DOI:10.3390/molecules170910540] [PMID] [PMCID]
7. Boudiar I, Bouacha M, Besnaci S, Khallef M, Abdi A. Evaluation of the antibacterial and antimutagenic effects of multiflora honeys produced by the Apis mellifera bee and their correlation with polyphenolic content, flavonoids and color. J Entomol Res. 2022;46(3):607-14. [DOI:10.5958/0974-4576.2022.00105.0]
8. Almasaudi S. The antibacterial activities of honey. Saudi J Biol Sci. 2021(28):2188-96. [DOI:10.1016/j.sjbs.2020.10.017] [PMID] [PMCID]
9. Alvarez-Suarez JM, Tulipani S, Romandini S, Bertoli E, Battino M. Contribution of honey in nutrition and human health: a review. Med J Nutrition Metab. 2010;3:15-23. [DOI:10.1007/s12349-009-0051-6]
10. Mandal MD, Mandal S. Honey: its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pac J Trop Biomed. 2011;1(2):154-60. [DOI:10.1016/S2221-1691(11)60016-6] [PMID]
11. Bogdanov S, Lüllmann C, Martin P, von der Ohe W, Russmann H, Vorwohl G, et al. Honey quality and international regulatory standards: review by the International Honey Commission. Bee World. 1999;80(2):61-9. [DOI:10.1080/0005772X.1999.11099428]
12. Bouacha M, Ayed H, Grara N. Honey Bee as Alternative Medicine to Treat Eleven Multidrug-Resistant Bacteria Causing Urinary Tract Infection during Pregnancy. Sci Pharm. 2018;86(2):14. [DOI:10.3390/scipharm86020014] [PMID] [PMCID]
13. Scepankova H, Pinto CA, Paula V, Estevinho LM, Saraiva JA. Conventional and emergent technologies for honey processing: A perspective on microbiological safety, bioactivity, and quality. Compr Rev Food Sci Food Saf. 2021;20(6):5393-420. [DOI:10.1111/1541-4337.12848] [PMID]
14. Abbas HA. Comparative antibacterial and antibiofilm activities of manuka honey and Egyptian clover honey. Asian J Appl Sci. 2014;2(2):110-5.
15. Bucekova M, Jardekova L, Juricova V, Bugarova V, Di Marco G, Gismondi A, et al. Antibacterial activity of different blossom honeys: New findings. Molecules. 2019;24(8):1573. [DOI:10.3390/molecules24081573] [PMID] [PMCID]
16. Cilia G, Fratini F, Marchi M, Sagona S, Turchi B, Adamchuk L, et al. Antibacterial Activity of Honey Samples from Ukraine. Vet Sci. 2020;7(4):181. [DOI:10.3390/vetsci7040181] [PMID] [PMCID]
17. El-Senduny FF, Hegazi NM, Abd Elghani GE, Farag MA. Manuka honey, a unique mono-floral honey. A comprehensive review of its bioactives, metabolism, action mechanisms, and therapeutic merits. Food Biosci. 2021;42:101038. [DOI:10.1016/j.fbio.2021.101038]
18. Lusby PE, Coombes A, Wilkinson JM. Honey: A potent agent for wound healing? J WOCN. 2002;29(6):295-300. https://doi.org/10.1097/00152192-200211000-00008 [DOI:10.1067/mjw.2002.129073]
19. Bouacha M, Besnaci S, Boudiar I, Al-kafaween MA. Impact of Storage on Honey Antibacterial and Antioxidant Activities and their Correlation with Polyphenolic Content. Trop J Nat Prod Res. 2022;6(1):34-9. [DOI:10.26538/tjnpr/v6i1.7]
20. Mercan N, Guvensen A, Celik A, Katircioglu H. Antimicrobial activity and pollen composition of honey samples collected from different provinces in Turkey. Nat Prod Res. 2007;21(3):187-95. [DOI:10.1080/14786410600906277] [PMID]
21. Pasias IN, Kiriakou IK, Kaitatzis A, Koutelidakis AE, Proestos C. Effect of late harvest and floral origin on honey antibacterial properties and quality parameters. Food Chem. 2018;242:513-8. [DOI:10.1016/j.foodchem.2017.09.083] [PMID]
22. Ghanmi M, Aafi A, Satrani B, Aberchane M, Khia A, Yakhlef SEB. Aromatic and medicinal plants in north Africa: opportunities, constraints and prospects. Novel plant bioresources: Applications in food, medicine and cosmetics: Wiley Online Library; 2014. p. 409-23. [DOI:10.1002/9781118460566.ch29]
23. Benaziza-Bouchema D, Schweitzer P. Characterization of the main honeys from the northern regions of Algeria. Cah Agric. 2010;19(6):432-8. [DOI:10.1684/agr.2010.0432]
24. Louveaux J, Maurizio A, Vorwohl G. Methods of Melissopalynology. Bee world. 1978;59(4):139-57. [DOI:10.1080/0005772X.1978.11097714]
25. Albaridi NA. Antibacterial potency of honey. International Journal of Microbiology. 2019;2019. [DOI:10.1155/2019/2464507] [PMID] [PMCID]
26. Cooper RA, Halas E, Molan PC. The efficacy of honey in inhibiting strains of Pseudomonas aeruginosa from infected burns. J Burn Care Res. 2002;23(6):366-70. [DOI:10.1097/00004630-200211000-00002] [PMID]
27. Agbagwa OE, Frank-Peterside N. Effect of raw commercial honeys from Nigeria on selected pathogenic bacteria. Afr J Microbiol Res. 2010;4(16):1801-3.
28. O'Neill AJ, Chopra I. Preclinical evaluation of novel antibacterial agents by microbiological and molecular techniques. Expert Opin Investig Drugs. 2004;13(8):1045-63. [DOI:10.1517/13543784.13.8.1045] [PMID]
29. Johnston M, McBride M, Dahiya D, Owusu-Apenten R, Nigam PS. Antibacterial activity of Manuka honey and its components: An overview. AIMS Microbiol. 2018;4(4):655-64. [DOI:10.3934/microbiol.2018.4.655] [PMID] [PMCID]
30. Syed Yaacob SN, Wahab RA, Huyop F, Lani MN, Zin NM. Morphological alterations in gram-positive and gram-negative bacteria exposed to minimal inhibitory and bactericidal concentration of raw Malaysian stingless bee honey. Biotechnol Biotechnol Equip. 2020;34(1):575-86. [DOI:10.1080/13102818.2020.1788421]
31. Al-Hasani HMH. Study antibacterial activity of honey against some common species of pathogenic bacteria. Iraqi J Sci. 2018;59(A1):30-7. [DOI:10.24996/ijs.2018.59.1A.5]
32. Escuredo O, Silva LR, Valentão P, Seijo MC, Andrade PB. Assessing Rubus honey value: Pollen and phenolic compounds content and antibacterial capacity. Food Chem. 2012;130(3):671-8. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.07.107]
33. Fyfe L, Okoro P, Paterson E, Coyle S, McDougall GJ. Compositional analysis of Scottish honeys with antimicrobial activity against antibiotic-resistant bacteria reveals novel antimicrobial components. Food Sci Technol. 2017;79:52-9. [DOI:10.1016/j.lwt.2017.01.023]
34. Brudzynski K, Kim L. Storage-induced chemical changes in active components of honey de-regulate its antibacterial activity. Food Chem. 2011;126(3):1155-63. [DOI:10.1016/j.foodchem.2010.11.151]
35. Mohapatra DP, Thakur V, Brar SK. Antibacterial efficacy of raw and processed honey. Biotechnol Res Int. 2011;2011:917505. [DOI:10.4061/2011/917505] [PMID] [PMCID]
36. Silhavy TJ, Kahne D, Walker S. The Bacterial Cell Envelope. Cold Spring Harb Perspect. 2010;2(5):a000414. [DOI:10.1101/cshperspect.a000414] [PMID] [PMCID]
37. Paracini N, Schneck E, Imberty A, Micciulla S. Lipopolysaccharides at Solid and Liquid Interfaces: Models for Biophysical Studies of the Gram-negative Bacterial Outer Membrane. Adv Colloid Interface Sci. 2022;301:102603. [DOI:10.1016/j.cis.2022.102603] [PMID]
38. Al-Kafaween MA, Al-Jamal HAN. A comparative study of antibacterial and antivirulence activities of four selected honeys to Manuka honey. Iran J Microbiol. 2022;14(2):238-51. [DOI:10.18502/ijm.v14i2.9193] [PMID] [PMCID]
39. Bouacha M, Besnaci S, Boudiar I. An overview of the most used methods to determine the in vitro antibacterial activity of honey. Acta Microbiol Hell. 2023; 39(1):23-30. [DOI:10.59393/amb23390104]
40. Bouacha M, Besnaci S, Boudiar I. Comparative Study of the Antibacterial Activity of Algerian Honeys and Manuka Honey Toward Pathogenic Bacteria from Burn Wound Infections. Mikrobiolohichnyi Zh. 2023;85(2):26-36. [DOI:10.15407/microbiolj85.02.026]
41. Alaux C, Ducloz F, Crauser D, Le Conte Y. Diet effects on honeybee immunocompetence. Biol Lett. 2010;6(4):562-5. [DOI:10.1098/rsbl.2009.0986] [PMID] [PMCID]
42. Bucekova M, Valachova I, Kohutova L, Prochazka E, Klaudiny J, Majtan J. Honeybee glucose oxidase-its expression in honeybee workers and comparative analyses of its content and H2O2-mediated antibacterial activity in natural honeys. Naturwissenschaften. 2014;101(8):661-70. [DOI:10.1007/s00114-014-1205-z] [PMID]
43. Subramanian R, Umesh Hebbar H, Rastogi NK. Processing of Honey: A Review. Int J Food Prop. 2007;10(1):127-43. [DOI:10.1080/10942910600981708]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.