سال 14، شماره 4 - ( مرداد - شهریور 1399 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 373-361 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizi Alidoust F, Anvari M, Ataei Jaliseh S. Antimicrobial Activity of Aqueous and Alcoholic Extracts of Chamomile, Fleawort, Aquatic Pennyroyal and Nettle Plants on Klebsiella pneumoniae and Comparing Their Effects with Common Antibiotics. Iran J Med Microbiol 2020; 14 (4) :361-373
URL: http://ijmm.ir/article-1-1173-fa.html
عزیزی علیدوست فاطمه، انوری معصومه، عطایی جلیسه سمیه. اثر ضد میکروبی عصاره‌های آبی و الکلی گیاهان بابونه، بارهنگ، پونه آبی و گزنه بر باکتری کلبسیلا پنومونیه و مقایسه اثر آنها با آنتی‌بیوتیک‌های رایج. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1399; 14 (4) :361-373

URL: http://ijmm.ir/article-1-1173-fa.html


1- گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
2- گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران ، anvari@iaurasht.ac.ir
چکیده:   (3660 مشاهده)

زمینه و اهداف:  در سال‌های اخیر کاربرد گیاهان دارویی باتوجه به عوارض و هزینه کمتر نسبت به داروهای شیمیایی و سازگاری بیماران به این داروها افزایش یافته است. این تحقیق به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره آبی والکلی (اتانولی) چهارگونه از گیاهان دارویی بومی استان گیلان علیه باکتری کلبسیلا پنومونیه انجام شده است.
مواد و روش کار: در این تحقیق گونه هایی گیاهی از نواحی مختلف استان گیلان جمع آوری شدند و عصاره گیری انجام شد. بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره ها به روش دیسک دیفیوژن و اندازه­گیری میانگین قطر هاله عدم رشد صورت گرفت. سپس با استفاده از روش میکرودایلوشن براث حداقل غلظت بازدارندگی از رشد باکتریها تعیین شد.
یافته‌ها و نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که عصاره الکلی بابونه با حداکثر میانگین قطر هاله عدم رشد ۱۴ میلی­متر علیه کلبسیلا پنومونیه بهترین اثر را نشان داد. باکتری مورد نظر نسبت به عصاره گیاهان بارهنگ آبی و الکلی مقاومت نشان داد و همچنین عصاره اتانولی گیاهان گزنه و بابونه در مقادیر ۰/۳۹ میلی گرم بر میلی لیتر بهترین اثر ضد باکتریایی را داشت. حداقل غلظت بازدارنگی از رشد عصاره گیاه بارهنگ آبی علیه کلبسیلا پنومونیه ۱۲/۵ میلی گرم بر میلی لیتر و پایین تر از سایر انواع عصاره ها بود. با توجه به نتایج می توان این عصاره ها را در فرآورده های ضدمیکروبی در صنایع داروسازی و غذایی و در درمان علایم عفونت به کار گرفت.

متن کامل [PDF 1431 kb]   (1558 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله کوتاه پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1399/4/8 | پذیرش: 1399/4/17 | انتشار الکترونیک: 1399/5/24

فهرست منابع
1. Buhner SH. Herbal antibiotics: natural alternatives for treating drug-resistant bacteria. Storey Publishing; 2012 Jul 17.
2. Moghtader M, Salari H, Farahmand A. Anti-bacterial Effects of the Essential Oil of Teucrium polium L. on Human Pathogenic Bacteria. Iran J Med Microbiol. 2013; 7 (2) :1-7
3. Talei GR, Meshkatalsadat MH, Mosavi Z. Antibacterial activity and chemical composition of essential oils from four medicinal plants of Lorestan, Iran. J Med Plants. 2007 Mar 10;1(21):45-52.
4. Abbasi N, Azizi Jalilian F, Abdi M, Saifmanesh M. A comparative study of the antimicrobial effect of Scrophularia striata Boiss. extract and selective antibiotics against Staphylococcus aureus and Pesudomonas aeroginosa. J Med Plants. 2007 Mar 10;1(21):10-8.
5. Soleymani N, Sattari M, Sepehriseresht S, Daneshmandi S, Derakhshan. Evaluation of reciprocal pharmaceutical effects and antibacterial activity of Bunium persicum essential oil against some Gram positive and Gram negative bacteria. Iran J Med Microbiol. 2010; 4 (1 and 2) :26-34
6. Velag, J. and Studlla, G. The Medicinal Plants. Persian Translation by Zaman S. Sixth ed. Tehran. Naghsh Iran publication. 2005; 9-10.
7. Monavari H, Hamkar R, Norooz-Babaei Z, Adibi L, Noroozi M, Ziaei A. Antiviral effect assay of twenty five species of various medicinal plants families in Iran. Iran J Med Microbiol. 2007; 1 (2) :49-59
8. Mashhadian NV, Rakhshandeh H. Antibacterial and antifungal effects of Nigella sativa extracts against S. aureus, P. aeroginosa and C. albicans. Pak J Med Sci. 2005;21(1):47-52.
9. Murray PR, Rosenthal KS, Pfaller MA. Medical Microbiology E-Book. Elsevier Health Sciences; 2020 Apr 26.
10. Andrews JM, BSAC Working Party on Susceptibility Testing FT. BSAC standardized disc susceptibility testing method. J Antimicrob Chemother. 2001;48(1):43-57. [DOI:10.1093/jac/48.suppl_1.43] [PMID]
11. Nostro A, Germanò MP, D'angelo V, Marino A, Cannatelli MA. Extraction methods and bioautography for evaluation of medicinal plant antimicrobial activity. Lett Appl Microbiol. 2000;30(5):379-384 [DOI:10.1046/j.1472-765x.2000.00731.x] [PMID]
12. Thornsberry C and Dougal L. Successful use of broth microdilution in susceptibility tests for methicillin resistant Staphylococa. J. Clinical Microbiol. 1983; 18 (5): 1084 - 91. [DOI:10.1128/JCM.18.5.1084-1091.1983] [PMID]
13. Dadgar T, Ghasemi AS; Massoud B, Mazandarani M, Seifi, Bayat. Antibacterial effect of 20 species of plants against methicillin-resistant and sensitive to Staphylococcus aureus. Scientific Journal of University of Medical Sciences, 2007.( 1). 62-55.
14. Nourizadeh A., Mirzapour I, Ghasemi K, Razavi Seyed Mehdi, Latifi N. Antibacterial effects of mint, licorice, mint, chamomile and thyme extracts on Helicobacter pylori. Scientific-research bi-monthly of Shahed University. 2004;11( 52): 71-67.
15. Jalali M, Abedi D, Ghasemin, Chaharmahal A, Antimicrobial effects of hydroalcoholic extract of a number of medicinal plants against Listeria monocytogenes, Shahrekord University of Medical Sciences,. 2006:(3): 33-25.
16. Atai, Z., Abdolahi, H., Poor, S. N., & Mohamadi, S. (2007). An in vitro study of the effects of Yarrow, Chamomile and Rhubarb herbal extracts on candida albicans and common oral bacteria. Journal of Islamic Dental Association of IRAN, 18(3), 25-.
17. Kiai A, Mazandarani M, Ghaemi A. The effect of ethanolic extract of 7 authorized medicinal plants against bacteria isolated from other virtual ones to urinary tract infection in Gorgan. Journal of Pharmaceutical Scientists. 2010. 9 (34): 74-83.
18. Eshraghi S, Amin Gh, Fakhri S, Study of antibacterial and phytochemical effects of total extracts of 12 species of Iranian plants on Nocardia pathogenic strains, Veterinary Research. 2009.( 82): 73-63.
19. Chiang LC, Chiang W, Chang MY, Ng TL and Lin CC. Antiviral activity of P. major extracts and related compounds in vitro. Antiviral Res 2002; 55: 53 - 62. [DOI:10.1016/S0166-3542(02)00007-4]
20. Kavalali GM. Urtica: therapeutic and nutritional aspects of stinging nettles. CRC; 2003. [DOI:10.4324/9780203351505] [PMCID]
21. Hayder M Alkuraishy , Ali I Al-Gareeb , Ali K Albuhadilly, Salah Alwindy. In vitro Assessment of the Antibacterial Activity of Matricaria chamomile Alcoholic Extract against Pathogenic Bacterial Strains. British Microbiology Research Journal, 2015. 7(2): 55-61. [DOI:10.9734/BMRJ/2015/16263]
22. Judy L,. Investigation of antimicrobial properties and important chemical compounds of extracts and essential oils of marjoram, peppermint and peppermint from the mint family. thesis. Urmia University. 2003.
23. Sourav Das, Barbara Horváth, Silvija Šafranko , Stela Joki'c , Aleksandar Széchenyi , Tamás K ˝oszegi . Antimicrobial Activity of Chamomile Essential Oil: Effect of Different Formulations. Molecules Research Journal ,2019. 24(23):4321. [DOI:10.3390/molecules24234321] [PMID] [PMCID]
24. Pajooh M, Tayk H, Akhundzadeh, Gandami H, Ehsani M. Study of chemical composition and antimicrobial activity of origanum and cumin essential oils in soup. Journal of Food Science and Technology. 2012. 36. Pages 45-33.
25. Modarressi Chahardehi A, Ibrahim D, Soleiman SF, Abolhassani F. Evaluation of the effect of alcoholic extracts of nettle plant on a number of gram-negative and gram-positive bacteria, J. Med. Plant. 2012; 42.
26. Shariat E, Hosseini H, Poorahmad R. Investigation of the antibacterial effect of nettle extract and marzengoni extract on total echinacea, salmonellate and soda and Monas Aerogenousa. J. Innov Food Tech. 2012;4:15-9.
27. Jafari Z, Muhammad A, Mehrabian S. Investigation of antibacterial properties of extract of different parts of bipedal nettle plant. National Conference on Natural Products and Medicinal Plants. Bojnourd North Khorasan University of Medical Sciences; 2012
28. Proestos C, Boziaris IS, Nychas GJ, Komaitis M. Analysis of flavonoids and phenolic acids in Greek aromatic plants: Investigation of their antioxidant capacity and antimicrobial activity. Food chem. 2006 Apr 1;95(4):664-71. [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.01.049]
29. Joshi B, Lekhak S, Sharma A. Antibacterial property of different medicinal plants: Ocimum sanctum, Cinnamomum zeylanicum, Xanthoxylum armatum and Origanum majorana. Kathmandu university journal of science, engineering and technology. 2009;5(1):143-50. [DOI:10.3126/kuset.v5i1.2854]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.